Sırat Köprüsü Nedir,Sırat Köprüsü Hakkında Bilgi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sırat Köprüsü Nedir,Sırat Köprüsü Hakkında BilgiSırat köprüsü nedir,sırat köprüsü hakkında bilgi Mumine Sitesi Sırât cehennem üzerinden cennete doğru bir köprüdür Sırât hakkında birçok sahih hadîs-i şerif vardır Ashâb-ı Kirâm sırâtın mevcudiyeti husûsunda icmâ ve ittifak etmişlerdir Şerîatta vuku'u böyle sâbit ve ashâb-ı ikrâmın ittifak eylediği şeyleri inkâr ve te'vîl eylemek, İslam dinini hafife almaktırBundan Allâhü Teâlâ'ya sığınırızEhl-i sünnet âlimleri; Meryem sûresinin " Hem içinizden hiç biri yoktur ki, mutlak ona varacak olmasın" âyet-i kerîmesini, Sırât üzerine uğramak ile tefsir etmişlerdir Birçok hadîs-i şerîflerde ( sırat köprüsü kıldan ince, kılıçtan keskindirCehennemin üzerine kurulur) diye bildirilmiştirİmâm Müslim'in bildirdiği hadîs-i şerîfte: " Herkesten önce ben ve benim ümmetim sırat köprüsünden geçeriz Sırât üzerinden geçerken peygamberlerden başkası bir şey söyleyemez Onlar da, yâ Rabbi,ümmetlerimize selâmet ihsan eyle! derler" buyuruldu Mükellef olan bütün insanlar sırat üzerinden geçeceklerdir Kimi göz açıp kapayıncaya kadarlık zamanda, kimi yıldırım gibi geçerKimi rüzgar gibi, kimi kuş gibi, kimi koşan at gibi,kimi yürüyen at gibi, kimi emekleyerek; arkasına günahı yüklenmiş olduğu halde geçerKimide geçemeyip cehenneme düşer Kafirler sırat üzerinde cehenneme düşerler Münâfıklar, mü'minlerle berâber bir miktar giderler, Allâhü Teâlâ onlara bir karanlık verirMü'minlerin önlerinde ve sağ taraflarında olan nurlarının ziyâlarından kendilerine aydınlık olması için, mü'minlere seslenip: " Ey mü'minler, bize bakınız, nûrunuzdan alalım" derler alıntı |
|