Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeklerde, sıcaklık

Çiçeklerde Sıcaklık

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çiçeklerde Sıcaklık

Çiçek Bakımı İpuçları - Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır - Çiçek Bakımı Önerileri - Çiçeklerde Sıcaklık

Evlerde yetiştirilen salon bitkileri,seralardan gelmiş olsalar bile, bizim sahip olduğumuzdan daima ılık iklim kökenlidir Afrika menekşeleri ve çöl kaktüsleri gibi bitkiler fazla sıcaklık isterler ve dışarıya bahçeye konulduklarında yaşamlarını sürdüremezler Sürekli ve sık sık değişikliklerin olduğu yerler onlara zararlı olacaktır

Hol radyatörlerinden sıcaklık uçup giderken ön kapı her zaman soğuk hava akımlarına açıktır Bu çeşit düzensiz sıcaklık değişiklikleri bitki için zararlıdır Yazın sıcaklık kışa göre 5-10°C daha fazla olmalıdır 97-99 sayfalarda resimlerle açıklanan bitkiler için ideal sıcaklıklar belirtilmiştir

27-28°C (80°F)

Yüksek hava nen de salon bitkileri için maksimum sıcaklık

22-23°C (72°F)

Salon bitkilerinin büyük çoğunluğu için maksimum sıcaklık

15-16°C (60°F)

Tropikal salon bitkiler için en düşük sıcaklık

12-13°C (45°F)

Bilinen salon bitkileri için minimum sıcaklık

5-10°C(36°F-42°F)

Dayanıklı salon bitkileri için kış sıcaklığı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com