07-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday Çimi Nedir
buğday çimi hakkında - buğday çimi bilgileri - buğday çimi ne demektir - buğday çimi yetiştiriciliği

Buğday çimi doğada bulunan en besleyici yiyeceklerden biri olduğu artık biliniyor Buğday çimi organik toprakta yetiştiğinde, toprakta bulunan 92 mineralden 82'sini barındırıyor ve 29 gramlık buğday çimi suyu, 1 kilo ağırlığındaki yeşil sebzenin içinde bulunan besin maddelerini içeriyor Buğday çimi hakkında aşağıda okuyacağınız bilgiler, sizleri insanların buğday çimine neden bu kadar güvendikleri konusunda bilgilendirecektir
Buğday çimi her geçen gün dünyada en çok kullanılan sağlıklı ek besin maddelerinden biri haline geliyor içerisinde klorofil (doğanın en sağlıklı besin maddesi), 20 amino asit, diğer yiyeceklerde bulunmayan yüzlerce farklı enzim, 102 mineralden 90 kadarı, vitaminler ve diğer besleyici maddeler bulunuyor Bu rejim yapanlar, sporcular, çok çalışan insanlar, sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak isteyenler ya da kendini HARİKA hissetmek isteyenler için mükemmel
Buğday çimi, filizlenen tahılların toplanmasıyla elde edilen genç bir çimen türüdür "İnsanlığın şimdiye kadar bulduğu şeylerin içinde, gençlik pınarına en yakın olanı" olarak da tanımlanır
%70 oranında klorofil içerir ve klorofil bitkilerin yaşamının temelini oluşturur Bilim, klorofilin zararlı bakterilerin büyümesini ve gelişmesini engellediğini kanıtlamıştır
1958 yılında Dr Ann Wigmore buğday çimini iyileştirici etkileri nedeniyle popülerleştirmekten sorumlu olan tek kişiydi Boston'da bulunan Hippocrates Sağlık Enstitüsü'nde dünyanın her yerinden çeşitli otları ve çimleri test etmişti ve besleyici içeriği nedeniyle buğday çimi favorisi olmuştu
Yetiştirmek:
Bir kaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır 24 saat sonra su boşaltılır 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra her gün sadece nemlendirecek miktarda su serpilir 1-2 gün içinde filizlenmeye başlayacaktır Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması için buzdolabına konulur Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur Besin içeriği:
Fosfor: 1050
Magnezyum: 342
Kalsiyum: 71
Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır Japon bilim adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur
|
|
|