Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, çimi

Buğday Çimi Nedir

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Çimi Nedir



buğday çimi hakkında - buğday çimi bilgileri - buğday çimi ne demektir - buğday çimi yetiştiriciliği

Buğday çimi doğada bulunan en besleyici yiyeceklerden biri olduğu artık biliniyor Buğday çimi organik toprakta yetiştiğinde, toprakta bulunan 92 mineralden 82'sini barındırıyor ve 29 gramlık buğday çimi suyu, 1 kilo ağırlığındaki yeşil sebzenin içinde bulunan besin maddelerini içeriyor Buğday çimi hakkında aşağıda okuyacağınız bilgiler, sizleri insanların buğday çimine neden bu kadar güvendikleri konusunda bilgilendirecektir


Buğday çimi her geçen gün dünyada en çok kullanılan sağlıklı ek besin maddelerinden biri haline geliyor içerisinde klorofil (doğanın en sağlıklı besin maddesi), 20 amino asit, diğer yiyeceklerde bulunmayan yüzlerce farklı enzim, 102 mineralden 90 kadarı, vitaminler ve diğer besleyici maddeler bulunuyor Bu rejim yapanlar, sporcular, çok çalışan insanlar, sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak isteyenler ya da kendini HARİKA hissetmek isteyenler için mükemmel


Buğday çimi, filizlenen tahılların toplanmasıyla elde edilen genç bir çimen türüdür "İnsanlığın şimdiye kadar bulduğu şeylerin içinde, gençlik pınarına en yakın olanı" olarak da tanımlanır


%70 oranında klorofil içerir ve klorofil bitkilerin yaşamının temelini oluşturur Bilim, klorofilin zararlı bakterilerin büyümesini ve gelişmesini engellediğini kanıtlamıştır


1958 yılında Dr Ann Wigmore buğday çimini iyileştirici etkileri nedeniyle popülerleştirmekten sorumlu olan tek kişiydi Boston'da bulunan Hippocrates Sağlık Enstitüsü'nde dünyanın her yerinden çeşitli otları ve çimleri test etmişti ve besleyici içeriği nedeniyle buğday çimi favorisi olmuştu

Yetiştirmek:


Bir kaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır 24 saat sonra su boşaltılır 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra her gün sadece nemlendirecek miktarda su serpilir 1-2 gün içinde filizlenmeye başlayacaktır Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması için buzdolabına konulur Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur Besin içeriği:

Fosfor: 1050

Magnezyum: 342

Kalsiyum: 71


Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır Japon bilim adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.