Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otu, şarkıcı

Şarkıcı Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şarkıcı Otu

Şarkıcı Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Şarkıcı Otu Yetiştiriciliği - Şarkıcı Otu Hakkında

ŞARKICI OTU

(sisymbrium officinale)

Hardagiller familyasındandır

30-60 cm boylarında ,neredeyse yere paralel dallı tabanda yuvarlak yukarda bileşik uzun, dar yapraklı mayıs-eylül aylarında dal uçlarında 3 mm uzunluğunda ama birçoğu bir arada otsu bir bitkidirHardalınkilere benzer 1-2 cm uzunluğunda ve gövdeye yada dallara bitişik sarımsı meyvesi 1x15 mm boyutlarında küçük tohumlar taşır

İyice kuzey bölgeler hariç dünyanın hemen her yerinde , ovalarda, kırlarda,yol kenarlarında,harabelerde 1500 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde kendiliğinden yetişir

Tadı biraz acıdır,ama ingilizler soslara katarak balığın yanında kullanılır

Bileşiminde kalsiyum , fosfor,demir mineralleri ve C,A vitaminleri bulunur

Dal uçlarındaki taze çiçekli durumların uyarıcı spazm çözücü,balgam söktürücü,astımı iyileştirici,soluk borusu iltihabını ve öksürüğe giderici,nezle iyileştici,sindirim kolaylaştırıcı etkileri vardır

Kökler de iştah açıcı ve idrar arttırıcı etkiler gösterir

Bitkinin özsuyu balla karıştırılarak alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com