Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyaz, kekik

Beyaz Kekik

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beyaz Kekik

Beyaz Kekik Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Beyaz Kekik Hakkında - Beyaz Kekik Faydaları - Beyaz Kekik Yetiştiriciliği

(Thymus capitatus yada coridothymus)

Ballıbabagiller familyasındandırKara kekik de denilir20-40 cm boylarında tüylü mayıs-ekim aylarında dal uçlarında top top pembemsi kırmızı çiçekler açan güçlü kokulu çok yıllık otsu bir bitkidir

Ülkemizde Ege ve Akdeniz kurak bölgelerinde kendiliğinden yetişir

Bütün kekikler gibi kışın nemli ortamları pek sevmez -10 derece soğuğa kadar dayanıklıdır

Bahçelerde yetiştirilebilir arıların pek sevdiği bal vericidir

Üretimi tohumla ve çelikle olurTohumlar sonbaharda sıcak seralara ekilir çıkan fideler kış bitiminde sürekli bulunacakları ortamlara alınıp dikilir

Kurutulmuş yaprak ve çiçekleri baharat olarak değerlendirilir ızgara türü etlere çorba ve salatalara ekilirİştah açıcı, sindirim kolaylaştırıcı,gaz giderici,spazm çözücü,bronşit ve astım iyileştirici,yatıştırıcı, güçlendirici, idrar arttırıcı, balgam söktürücü, kurt düürücü etkileri vardır

Dikkat hamilelerle guatrı olanlar kullanmamalıdır, yüksek tansiyonu olanlarda dikkatli olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com