Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, çiçeksiz, hipoestes

Hipoestes - Çiçeksiz Bitkiler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hipoestes - Çiçeksiz Bitkiler

çiçeksiz bitkiler grubu - çiçeksi bitkiler - yarı gölge isteyen bitkiler - salon çiçekleri - hypoestes bitkisi tanıtımı

Hipoestes

Hipoesteslerin çalı ya da otsu bitki olarak pek çok çeşidi vardır Şartlar uygun olduğunda çok çabuk uzayabilen ama aşırı uzadığı zaman formu bozulan bitkinin bu dönmelerinde sürgünleri kopartılmalıdır Zeytini yeşilden koyu yeşile kadar değişen renklerdeki yaprakları ile oldukça güzel görünüşlü bitkilerdir

Zengin karışımlı toprağı sever Bahçe toprağına biraz kül ve kaba dere kumu konulmaldır Saksı toprağı sürekli nemli tutulmalıdır Aydınlık ve yarı gölge yerlerde tutulmalıdır

Bitkinin kökleri saksısını doldurunca uygun toprak eklenerek ilkbaharda bir boy büyük saksıya alınmalıdır

Bu bitki gövde çeliklerinin daldırılmasıyla ya da sürgünleri ile çoğaltılır

Kırmızı örümcekler bu bitkiyi çok sever O nedenle sıklıkla yapraklarınıa su püskürtmek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com