Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otu, tavşancıl

Tavşancıl Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tavşancıl Otu

Tavşancıl Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Tavşancıl Otu Yetiştiriciliği - Tavşancıl Otu Hakkında

TAVŞANCIL OTU

(Heracleum platytaenium)

Maydonozgiller familyasındandırDiğer adları öğrek otu,kamşam

50-200 cm boylarında ,güçlü kokulu çok yıllık otsu bir bitkidirGövde yuvarlak ve olukludurYapraklar dipte geniş ve parçalıdırMayıs-temmuz aylarında açan çiçekleri şemsiyemsi ve beyaz renklidir

500-1700 metre yükseklikler arasında kendiliğinden yetişirRize dolaylarında gövdesi çiğ olarak yenir yada turşusu yapılır;yapraklarına Çağan denir

Bitkinin gövdesi ve yaprak sapları Melek otu yerine kullanılırTavşancıl otunun cinsel isteği arttırıcı ,uyarıcı,sindirim kolaylaştırıcı,adet düzensizliklerini giderici,yüksek tansiyonu düşürücü etkileri vardır

Heracleum sphondylium türü tavşancıl otunun kökleri ayrıca ishali kesme ve dizanteriyi sağaltma amacıyla kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com