Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
guava

Guava

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Guava

Guava Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Guava Hakkında - Guava Faydaları - Guava Yetiştiriciliği

(Psidium guajava)

Mersingiller familyasındandır

3-10 metre boylarında çok sert odunu olan hepyeşil bir ağaçcıktırKarşılıklı dizilişli oval yapraklarının alt yüzü parlaktırYaprakların koltuğundan tek tek çıkan beyaz çiçekleri eliptik beş taçyapraklıdır

Tropikal Amerika kökenlidirBütün tropikal sıcak iklimlerde denizden 800 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde bolca yetiştirilir1500 metre yüksekliğe kadar çıktığı da olur

Yetiştirildiği bölgelerde 60-70 gram ağırlığında ve limon iriliğindeki sarı meyveleri çiğ olarak yenirBu etli kısım pembemsi kırmızı renklidir, ortasında küçük küçük sayısız tohum bulunurÇeşitli ülkelerde reçel jöle ve meyve suyu yapılarak da tüketilirMeyve 2Dünya Savaşı sırasında Amerikalı askerlerin tayınlarında yer almıştır

Bitkinin yapraklarıyla kabuklarında hatta bütün kısımlarında bolca tanen bulunurMeyvede bulunan C vitamini ise portakaldan 2-5 kat daha fazladırMeyvenin bileşiminde ayrıca A vitamini , demir,kalsiyum ve fosfor mineralleri vardır

Halk hekimliğinde bitkinin yaprakları , kabuklar, genç dallar, hatta olgunlaşmamış yeşil meyveler kaynatılarak kullanılır10-20 yaprak yarım litre suya konup suyun yarısı buhar oluncaya kadar kaynatılır

Anjin ve boğaz iltihaplarında gargara yapılır

Deri yada cinsel bölge iltihaplarında banyo yapılır yada dışardan uygulanırHeyacana dayalı şok durumlarında yapraklar kaynatılıp şekerle yada tuzla tuzla karıştırılıp ağızdan alınır

Yaprak tohumcukları kaynatılarak kusmalara karşı kullanılırOlgun meyvenin kendiside yumuşatıcıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com