Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, üzümü

Deniz Üzümü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deniz Üzümü

Deniz Üzümü Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Deniz Üzümü Hakkında - Deniz Üzümü Faydaları - Deniz Üzümü Yetiştiriciliği

(Ephedra major)

Deniz üzümügiller familyasındandırAlyanakta denir

1-2 metre boylarında yeşil dik dallı ;pulsu ve kın halindeki yapraklarının dalları sardığı çok yıllık bir çalıdırMeyvesini oluşturan etli kozalağı bezelye büyüklüğündedirGenellikle kırmızı,bazen de sarı renklidirÜlkemizde en çok iç Anadolu’da bulunur

Bitki efedrin cinsi alkolitler en çok da psödoefedrin içerirYapraklı dalları romatizma ve gut hastalığına iyi gelir

Bunun için 50 gram bitki 1 litre kaynar suyla demlenir yemeklerden önce günde iki kez birer bardak içilir

Meyveler de astıma iyi gelir

Deniz üzümünün diğer yaraları damar genişletici , alerji ve şok giderici kalbi güçlendirici terletici oluşturur

60-90 cm boylarındadır

Toprak üstü kısımları özellikle genç dallar ilkbaharda toplanıp kurutulur

1515-15 gram kurutulmuş bitki 150 ml kaynar suya konur 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür ve günde üç defada içilirGünlük doz toplamı 15 gram bitkiyi geçmemeli bir haftadan fazla kullanılmamalıdır

Dikkat yüksek tansiyonlular, kalp hastaları, şeker hastaları, hamileler, emzikliler kullanmamalıdır!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com