Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaüddevle, bey, bozkurt

Alaüddevle Bozkurt Bey

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alaüddevle Bozkurt Bey

Alaüddevle Bozkurt Bey Kimdir - Alaüddevle Bozkurt Bey Hakkında - Sultan Alaüddevle Bozkurt Bey

Sultan Alaüddevle Bozkurt Bey, Dulkadiroğulları Hükümdarı Osmanlı Padişahı II Bayezid'in kayınpederi olan Bozkurt Bey Yavuz Sultan Selim Han'ın annesi Gülbahar Hatun'un babasıdır Önceleri damadı II Bayezid ile beraber hareket etti Ancak sonraları Yavuz Sultan Selim zamanında Memluklar'a yanaştı Osmanlı Devleti'nin yerine atadığı kardeşi Şah Budak Bey'i Memluklar'ın yardımı ile yendi Bu savaştan sonra kardeşi Şah Budak Bey Kahire'ye gönderilerek idam edildiMezarı Elbistan Ulu Camii'nde dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com