Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakırköy, feneri, istanbul, yeşilköy

Yeşilköy Feneri Bakırköy İstanbul

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeşilköy Feneri Bakırköy İstanbul

Istanbul Fenerleri - Istanbuldaki Tarihi Fenerler - Yeşilköy Feneri Hakkında Bilgiler - Yeşilköy Feneri Resimleri - Ayastefanos Feneri
İstanbul Bakırköy ilçesi, Yeşilköy?de bulunan ve eski adı Ayastefanos Feneri olan bu fener kulesi Marmara Denizi?nden İstanbul Boğazı?na girişi yapacak gemilere yol göstererek emniyeti sağlamak için Abdülmecid?in isteği üzerine Fransız mühendisler tarafından 1856?da taş bir kule şeklinde inşa edilmiştir 1945,1971 ve 1988?de önemli onarım geçiren bu fener Yeşilköy?ün de simgesi olmuştur

Üzerine inşa edilen arazi düz olduğundan yığma taş ile yükseltilmiş bir platformun üzerinde iki katlı lojman ve idare binasının ortasından 23 m boyunda on altıgen bir kule şeklinde yükselmektedir Camlı fener odasının altında etrafı parmaklıkla çevrili bir dolaşma yeri vardır Camlı fener odasının üzeri ise basık bir kubbe ile örtülü olup, onun da üzerinde bir bayrak direği bulunmaktadır

Marmara Denizi?nden İstanbul?a girecek gemilere yol gösteren bu çakar fener, 15 deniz mili mesafeden görülebilmektedir 10 saniyede bir iki gruplu ışık yayan fener sisli havalarda da 30 saniyede bir sis düdüğü çalmaktadır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com