Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
osiris

Osiris

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osiris

osiris efsanesi - mısır mitolojisi - mısır tarihinde osiris - tanrı osiris - seth - mısır tarihi

Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın

Osiris Mısır kültünde, en önemli tanrılardan biridir Tanrıça İsis'in hem kocası, hem kardeşi Horus'un ise babasıdır Osiris bu dünyanın kural koyucusudur Aynı zamanda tarımın ve bereketin simgesidir

osiris

Mitolojiye göre insanlar Osiris'i severler Koyduğu kuralları severek yerine getirirler Kardeşi Seth onun bu başarısını kıskanırSeth Osiris'ten kurtulmak için bir plan yapar Kardeşinin ölçülerine uygun bir tabut yaptırır Bir şölen düzenler ve Osiris'i de o şölene davet eder Şölenin en sonunda önceden yaptırdığı tabutu çıkararak bu tabutun kime uyarsa ona verileceğini söyler Herkes dener ve tabut sadece Osiris'e uyar Bunun üzerine Seth hemen tabutun kapağını kapatır ve Osiris'in içinde oldugu tabutu Nil'e atar

Osiris

Osiris'in karısı İsis kocasını aramaya başlar Sonunda tabutunu bulur ve onu da alıp Mısır'a döner Cenaze töreni yapmak için tabutu bir bataklığa saklar Seth avdan dönerken tabutu bulur ve çok sinirlenir Osiris'in vücudunu tabuttan çıkarıp parçalara böler ve Mısır'ın çeşitli yerlerine dağıtır

İsis bu parçaları teker teker bulur Bir parçası eksiktir Buna rağmen sihir ve büyü gücünü kullanarak dağılmış parçalarından Osiris'i canlandırır İsis ve Osiris'in Horus adında bir çocukları olur Horus büyüyünce Seth'e savaş açar Bu savaşın sonuçları çeşitli şekillerde anlatılmaktadır

Bu savaşın sonucunda Osiris - yer altı dünyasının kralı, Horus yaşamın kralı, Seth ise şeytanlık ve kötülüğün kralı olarak kabul edilmeye başlanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com