Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
titan

Titan

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Titan

Titan Nedir - Titan Tanımı - Mitolojide Titan - Yunan Mitolojisinde Titan

Titanlar, Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ'da dünyayı yönetmiş olan güçlü tanrı ırkıdır

Genellikle baz alınan Hesiod'un theogonisine göre en başta oniki Titan vardı Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeştirilmiştir Örnek olarak, okyanus, hafıza, görüntü ve doğal kanun verilebilir Baştaki oniki Titan daha sonra başka Titanları doğurdular Bunlardan bazıları Prometheus ve Atlas'tı Titanlar, babası Uranus'u tahttan atan Kronus tarafından yönetilmiştir Titanlar ise Olimposlu tanrılar tarafından tahttan indirilmiştir

• Saturn tarafından hadım edilen Uranos - Giorgio Vasari ve Cristofano Gherardi; Freskte birçok Titan görünüyor(Kronos Roma Mitolojisindeki Saturn'nün karşılığıdır)

On İki Titanın Genel Özellikleri

İlk başta olan, orijinal oniki Titan ve simgeledikleri kavramlar aşağıdaki gibidir:

Kronos -- Zaman

Okeanos -- Okyanus

Tethys -- Yeraltı suları

Hyperion -- Güneş

Theia -- Görüntü ve değerli taşlar

Koios -- Akıl ve kuzey kutbu

Phoebe -- Karanlık ve Gizem

Rhea -- Cinsel bereket ve dağlık bölgeler

Mnemosyne -- Hafıza-hatıra

Themis -- Adalet

Kriyus -- Takım yıldızları(özellikle Koç),savaş

Iapetos --Ölümlülük,yara ve yaşam süresi

Gaia --Doğa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com