Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hareketi, türk, ulusal

Türk Ulusal Hareketi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Ulusal Hareketi

Türk Ulusal Hareketi - Türk Ulusal Hareketi Nedir - Tarihi Türk Ulusal Hareketi

Türk Ulusal Hareketi, Türk devrimcilerinin (Kuvayımilliye) siyasal ve askeri faaliyetlerini kapsayan Türk Hareketi I Dünya Savaşı'nın kötü sonuçlarından sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun bölünmesi ve Türkiye cumhuriyeti'nin şekillenmesine kadar geçen süreyi kapsar Türkler aşamalı olarak, Mustafa Kemal Paşa'nın liderliği etrafında birleşti

Bu hareket, Sevr antlaşmasını tanımadı ve Misak-i Milli ile belirlenen sınırlar Lozan Antlaşması ile garanti edildi Ulusal kuvvetler gün geçtikçe Kemalizm adı verilen ideolojinin çevresinde toplandılar Kemalizm'in temel ilkeleri cumhuriyeti vurgular Laiklik ve milliyetçilik ile beraber özel ve kamu sektörünün beraber olduğu bir ekonomi ve ulusal yenileşme hedef alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com