Atatürkün İnancı |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürkün İnancıBu yazıyı Atatürk'ün en yakın arkadaşı Salih Bozok'un anılarından yazdım Başkomutanlık meydan savaşına on beş yirmi gün vardıAnkara'dan otomobille usulca çıkmış Akşehire gelmiştikBakıyordum,Mustafa Kemal Paşa durmadan sigara içiyor; gülen gözleri bir noktaya dikili susuyordu Ne konuştu,ne birşey istedi ne arabanın lastiğinin kontrolü için durduğunun farkındaydı Akşehir'e girdiğimiz zaman birden silkindi, elindeki sigarayı otomobilden fırlatıp bana sordu: -Saat kaç? Oysa saat bileğindeydiSöyledim -iyi dediDemek üç buçuk saatten beri kuruyormuşum -Kurduğunuz nedir Paşam? Anlayamadım! Hiç, mühim değil -Paşam yol boyu konuşmadınız,hasta falan olmayasınız? Gülümseyen yüzünü yine bana çevirdiMustafa Kemal Paşa'da seyrek rastlanır bir mutlu ışıltı yüzünü dondurmuştuSağ elle dizimi tuttu: -Göreceksin çok büyük şeyler olacak! İnanılmaz savaş vereceğiz bu topraklarda Her zaman söylerim ben askerliğin yalnız sanat yönünü severim, yaratıcılığa açık yanını! Askerlik sanatının ustaları, yeni bir savaş mimarisi karşısında hem düşünecekler hem mest olacaklardır! Son üç saatte yepyeni bir tablo meydana getirdimOnu seyredenlerden alacakları çok dersler olduğuna inanıyorum VE İŞTE SALİH, ŞİMDİ DÜŞMANIN İŞİ BİTTİ! |
|