Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başına, necmettin, tek, ümmet, şahinler

Tek Başına Bir Ümmet - Necmettin Şahinler

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tek Başına Bir Ümmet - Necmettin Şahinler

Tek Başına Bir Ümmet Kitap Özet - Necmettin Şahinler Kitapları - Tek Başına Bir Ümmet Kitap Tanıtım - Tek Başına Bir Ümmet Kitap Fiyatı - Tek Başına Bir Ümmet Ön Okuma

Kitap Özet

Geçirdiği rûhanî seyrin amacı Hz İbrâhim'in gökler/rûh ve yer/nefs, zâhir ve bâtın hakkında yakîn sâhibi olmasını sağlamaktır O "Ben Allah'tan başkasına ilâhlık yakıştıranlardan değilim" diyerek yüzünü Fâtır'a yani "her ân yeni bir şe'nde" olan Allah'a çevirir Böylece ona göklerin ve yerin melekûtu/gizlilikleri gösterilir Zira Tevhîd/Hakîkat Bilgisi'nin çeşitli mertebeleri vardır Önceleri gerçek, bir yıldız gibi bir doğar, bir batar idrâkimizde Sonra Ay, sonra Güneş gibi daha uzun ve etkili aydınlanmalar olur Öyle bir gün gelir ki, artık bu idrâk hiç kaybolmadan devamlı bizi etkisi altında tutar Bu idrâkin zindeliği her dem devâm eder

Hz İbrâhim'de bu idrâk de dâhil bütün a'râzın idrâki de silinmiş, tüm varlığı ile kendini bütün bu görünenin ardındaki Hakîkat'e teslim ederek, O'nun Zât'ının ummanında şu kelimeleri terennüm ederek bir katre gibi yok olmuştur: "Ey kavmim! Ben, her ne olursa olsun, sizin Hakka şerik/ortak kıldığınız şeylerden uzağım Çünkü Hakk'tan başkasının varlığı yoktur Bu kadar hakîkatlerin tecellîsinden sonra Hakk'tan başkasına varlık isnat etmekle müşrik olamam Ben yüzümü/özümü Zât-ı Hakk'a çevirdim Her türlü mâsivâdan uzağım; kendi varlığımdan bile geçtim Bu hâlimle rûh göklerini ve nefs yerlerini var eden Zât-ı Hakk'a teslim oldum Artık O'nun vechinden gayri her şey'in helâkte olduğunu ilme'l-yakîn, ayne'l-yakîn ve hakka'l-yakîn idrâk etmiş olanlardanım"

Sonunda ise hem kesrette Vahdet'i, hem Vahdet'te kesreti idrâk edecek bir mârîfete ulaşmıştır Söz Hz İbrâhim ve ona uyanların duâsıdır: "Ey Rabbimiz! Sana güveniyor ve Sana yöneliyoruz: Çünkü bütün yolların varışı Sana'dır Ey Rabbimiz! Bizi hakîkati inkâr edenler için bir oyun ve eğlence aracı yapma Ve günahlarımızı bağışla Çünkü Sensin tek Kudret ve Hikmet sâhibi!"

Tek Başına Bir Ümmet

Necmettin Şahinler

İnsan Yayınları

Fiyatı : 8,00 TL

Temmuz 2012

125 sayfa

ISBN: 9789755746432

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com