Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ubioo

Ubioo

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ubioo





İlk kez Freudun kullanmaya başladığı, sonradan cinsellik ve ruhbilim alanların*da yerleşik bir kavrama dönüşen libido terimi cinsel doyuma yönelik enerji anlamına gelir Libido Latincede istek anlamına gelen bir sözcüktür Freuda göre süt bebeğinde ağız çevresinde odaklasan libido, çocuğun yaşamda kalma isteğini simgeler Süt emmede beslenme kadar haz alma da önemlidir Libido az sonra dışkılamanın ön plana geçmesiyle makatta ve daha sonra cinselliğin bilincine varışla birlikte cinsel organlar yöresinde yerleşir Freudun teorisinde tüm yaratıcı güdülerin kökeni cinsel olduğundan libido aynı zamanda yetişkin insanla kişiliğin devingen gücü*nü tanımlamak için kullanılır Bazı açılardan Freudtan ayrılan ruhbilimci Cari Gustav Jung ise insanın yaratıcı içtepkilerinin cinselliğin ikincil belirtileri olarak değil de kendi başlarına varolduklarını düşünüyordu Bundan dolayı Jungun teorisinde libido ruhsal enerji*nin tümüne verilen addır Libidonun amacı isteğin yatıştırılmasıdır Bu amaca insan kendi kendine de ulaşabilir Freud bunu ben libido olarak nitelemiştir Ben-libidodan nesnel libido, yani kendinden başka kişilere karşı istek, aşkın temeli doğar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.