Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gün, tam, yarım

Yarım Gün Mü Yoksa Tam Gün Mü?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yarım Gün Mü Yoksa Tam Gün Mü?

Yarım gün mü yoksa tam gün mü?
Eğitim yılınının ikinci döneminin başlamasına çok az zaman kaldı, bir yanda anne babalar diğer yanda çocuklar yeni bir dönemi heyecanla bekliyorlar Bazı anne-babalar ise bu dönemi daha telaşlı yaşayabiliyorlar, bunun nedeni ise çocuklarının okullarını değiştirmek istemeleri ve bu karar sebebiyle kayıt sürecini tekrar yaşıyor olmaları

Geçen hafta tanıştığım aile de bu süreci yaşayan ailelerden bir tanesi Çocukları 4 yaşında bir anaokul öğrecisi Aile geçen dönem çocuğunu bir okula gönderiyor olmasına rağmen bu dönem okul değişikliği yapmaya karar vermiş ve bunun için heyecanlı, koşuşturmacalı ve sorunlu bir dönem yaşıyor Çocuğun annesi ile konuştuğumda bana aktardığı sorun ise şöyleydi; çocuk ilk dönem tam gün eğitim veren bir okula gidiyor olmasına rağmen yeni dönemde gideceği okul ise yarım günlük bir programa sahip Hal böyle olunca aile hangi eğitim sisteminin çocuk için daha yararlı olacağına karar veremiyor, bu nedenle bu değişimin çocuğu nasıl etkileyeceğini merak ediyordu

Ben de sorundan yola çıkarak bu haftanın konusunu tam günlük ve yarım günlük eğitim programlarının karşılaştırılmasına ayırdım

Tam Günlük Programlar:
<bR>
Ülkemizde okul öncesi eğitimde yaygın olarak kullanılan bu programlar çocuğun akademik yeteneklerini geliştirebilmeki için oldukça fazla fırsat sunarlar Çünkü tam günlük bir programı yerine getirebilmek için eğitimciler programın içeriğini çeşitli akademik çalışmalarla zenginleştirirler, Örneğin, ingilizce saati, müzik saati gibi

Tam günlük programın faydaları:

* Çocuk okuldaki rutini çok daha kolay kavrar

* Çocuk akademik yeteneklerini çok daha kısa sürede geliştirme fırsatı yakalar

* Sosyal yaşama çok daha kolay adapte olur

Yarım Günlük Programlar:

Ülkemizde genel olarak devlet okullarında uygulanan bu sistem çoğu zaman akademik çalışmalar yerine çocuğa bakım sağlamak amacına odaklıdır Çocuk ister sabahtan öğlene kadar ister öğlenden akşama kadar olan periyotlardan herhangi birine katılarak eğitimine devam eder Tam günlük programlara göre çok daha kısa eğitim süreleri olan bu programların çocuklara çeşitli imkanlar sağladığını söyleyebilirz

Yarım günlük programın faydaları:

* Özellikle küçük yaştaki çocuklar için ideal bir eğitim programı diyebiliriz, çünkü küçük yaştaki çocuklar ev ortamından çok fazla uzaklaşmak istemezler, yarım gün okula giden çocuk yarım gün evde vakit geçirecek ve anne-babasından çok çabuk kopmayacaktır

* Anne babalar için maliyeti çok daha uygun olan bir sistemdir

* Bu programlara daha az çocuk katıldığı için çocuklarınkalabalık sınıflara nazaran daha kaliteli bir eğitim alma olasılıkları artar

İDİL SEDA AK

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com