![]() |
Evrensel İşik - 12 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evrensel İşik - 12EVRENSEL IŞIK - 12 DÜNYA DIŞI YAŞAM VE KOZMOLOJİ Sevgili Amatör arkadaşlarım ve Işık dostlarım, bu ay sizlerle yine dünya dışı yaşam ve UFO’lar hakkında bildiklerimi paylaşacağım ![]() Geçen ayki yazımda 20-21 Şubat 1999 tarihinde İstanbul’da yapılan uluslararası UFO Kongresi’ne gideceğimi söylemiştim ![]() senede bir kez olabilecek bir olay nedeniyle bu seyahatimi gerçekleştiremedim ![]() açılmasına dair belirsizlikler olması bu kararı vermeme neden oldu ![]() Arkadaşlarım biraz da dalga geçerek “Bu havada zaten UFO filan gelmez” demeleri benim üzüntümü biraz azalttı, ama zaten benim böyle bir beklentim yoktu ![]() gelen insanlarla aynı ortamı paylaşmaktı ![]() arkadaşlarımızdan ve diğer medya kanallarından bilgiler aldım ![]() boyunca çok büyük bir ilgiyle izlenen kongrenin bence en önemli gözlemlerinden biri halkımızın konuya olan ilgisinin çok fazla olmasıydı ![]() Konuşulan konuların ve verilen örneklerin çoğunun özellikle bu konuya ilgi duyan kişiler tarafından bilindiği gözlendi ![]() merak saranlar için faydalı olduğunu umuyorum ![]() son 5-10 yıl içinde güncelliğini arttırması kitle iletişim kanallarında (TV, radyo, sinema, yazılı basın, Internet vs) daha yoğun ele alınmasıyla olmuştur ![]() mesafeler bizi yoğun bir bilgi bombardımanına tutmaktadır ![]() bu konular birkaç bilim adamı ve amatör gözlemciler tarafından konuşulurken, şimdi sokaktaki adamın yaşamına girmiştir ![]() Bu nedenle halk her geçen gün bu tip konulara karşı daha fazla ilgi göstermekte ve sorular sormaktadır ![]() bir sorun ise konunun suistimal edilmesidir ![]() UFO’lar ve bunu inceleyen bilim adamları tarafından konulan adıyla UFOLOJİ gelişmiş ülkelerin uzun zamandan beri ilgi alanıdır ![]() Başta A ![]() ![]() ![]() olarak bu işi organize etmektedir ![]() dahil olmak üzere pek çok yerde yapılmaktadır ![]() konunun sınırlarını çizmek ve gerçeklere biraz bilimsel yaklaşmak gerekmektedir ![]() 1- UFO veya UFO olarak algılanan cisimlerin ne olabileceği ülkelerin devlet politikaları içinde belirlenmiş bir araştırma konusu olmalıdır ![]() Devletler bu işi bağımsız, tutucu olmayan bilim adamlarından oluşan uzman bir gruba vermelidir ![]() teknik imkan verilmelidir ![]() 2- Araştırma grupları ülke içinde lokal bir network kurmalı ve sürekli birbiri ile haberleşmeli, gözlem raporları vermelidir ![]() 3- Araştırma grupları uluslararası bağlantılar yapmalı ve bu tip grupların hepsi ile koordineli çalışmalıdır ![]() 4- UFOLOJİ zor bir bilim ve araştırma konusudur ![]() ilgileneceklerin herşeyden önce ön yargılardan uzak ve objektif inceleme anlayışına sahip olması gerekir ![]() teknolojileri, fotograf ve film çekme, bilgisayar, astronomi, uzay çalışmaları, fizik ve jeoloji gibi bilimlerden anlaması gerekmektedir ![]() Bu nedenle konuya açıklık getirebilecek kişilerin seçimi çok önemlidir ![]() Aksi takdirde “Sapla, samanı birbirinden ayırmak” imkansız olur ![]() 5- Bugüne kadar yapılan gözlemlerin %95’inin açıklaması bilim tarafından yapılmıştır ![]() ![]() araştırmacıların her türlü gözleme açıklık getirecek bilgi ve donanıma sahip olması burada önem kazanmaktadır ![]() ile anlatılabilir ![]() ![]() Ani bir karşılaşmanın yaratacağı şoku düşünerek çalışmalar yürütülmeli, toplanan bilgiler artık gizlenmemelidir ![]() Bütün bunlar bence ideal olan yaklaşımlardır ![]() halen işler biraz hafife alınıyor olsa da umut veren gelişmeler de vardır ![]() Benim de üyesi olduğum Yükseliş ve TUVPO grupları ile Internet üzerinde sürekli iletişim halindeyiz ![]() kez daha gördük ![]() seviyesine taşıyan bu organizasyonlar içinde olan ve bana her türlü yardımı yapan arkadaşlarıma da teşekkür etmek isterim ![]() ve soru sormaktan uzaklaşmadan yapılan her türlü çalışmanın sonunda bir değer üretileceği kesindir ![]() web sitelerini takip ederek gerekli bilgilere ulaşacağını tahmin ederim ![]() Kurduğumuz çalışma grubunun yaptığı araştırmalar, yurtdışından gelen bilgi ve fotograflar ciddiyetle değerlendirilmekte ve tartışılarak bir sonuca varılmaya çalışılmaktadır ![]() paylaşım ortamı bana “Bu evrende yalnız değiliz” fikrinden önce “Bu işle ilgilenen insanlar ne kadar fazlaymış” fikrini kazandırdı ![]() da yapılan gözlemlerin aslında ne kadar fazla olduğunu gördük ![]() Bilgi paylaşım ağının bir üyesi olarak artık bu işe daha bilinçli ve bilgili bakabiliyorum ![]() ![]() Sonuçta insanlar bir UFO avcısı olmak yerine iyi bir bilim adamı olmayı öğrenmelidir ![]() olarak kullanılması ve bilginin çarpıtılarak topluma verilmesi çok büyük bir hata olacaktır ![]() Şimdi özel ve güncel gerçeklerden daha genel gerçeklere bir uzanalım ve kendimize bazı sorular soralım ![]() bazen de listemizdeki arkadaşlarıma soruyorum ![]() Geçen yazımda belirttiğim gibi soruların kökünde evrenin hareketi, büyüklüğü ve yaratılışı yatıyor ![]() olamayacağımız gerçeği ile yüz yüzeyiz ![]() incelememiz gerekmektedir ![]() güçlü teleskoplar ve gezgin uzay araçları bu işi çok iyi yapmaktadır ![]() Her geçen gün evrenin oluşumu ve niteliği hakkında daha ilginç bilgilere ulaşıyoruz ![]() “Büyüyen Evren Teorisi” ve son olarak da her ikisini de içinde barındıran “Halografik Evren Teorisi” ortaya atılmıştır ![]() Itzhak Bentov, “Kozmik Kitap” adındaki eserinde bunu son derece çarpıcı örnekler ile incelemiş ![]() adlandırılan sürekli sesin, evrenin bir patlama ile oluştuğunu ve bu sesin o patlamadan kalan ilksel enerji olduğunu göstermektedir ![]() Her frekansı içinde barındıran bu sesin varlığının Bell Laboratuvarlarında iki radyocu tarafından tesadüfen bulunmasıyla, bir patlama ile başlayan ve sürekli büyüyen bir evren teorisi destek görmeye başladı ![]() Yapılan araştırmalar ile evrenin 15 milyar yaşında, dünyamızın ise 5 milyar yaşında olduğu tespit edildi ![]() olan teknik ekipmanlarımız ve bilgimiz ile söylediklerimiz ![]() dikkatli yaklaşmamızın bir nedeni de dünya tarihine baktığımızda konunun birçok defalar ele alınıp yeni teoriler geliştirilmiş olmasıdır ![]() Evrenin yaratılış teorilerini incelerken gözlem yaptığımız yerin önemi vardır ![]() sürekli olarak devam etmeyen, bir defalığına meydana gelmiş büyük bir patlama sürecinin göstergeleri olarak olarak yorumluyoruz ![]() Eğer herşeyi bir de dışarıdan gözlemliyebilseydik o zaman bunun sürekli olarak devam etmekte olan bir süreç olduğunu göreceğimiz söylenmektedir ![]() ikilemine benzemektedir ![]() dalga yayılımı ile açıklanabilmektedir ![]() davranış sergileyebilmektedir ![]() de kullanılabilmektedir ![]() sınırlı ya da sınırsızdır ![]() evren kuramlarını bir araya getirmektedir ![]() dahil olmak üzere evrendeki herşey bir tek kozmik özden oluşmaktadır ![]() Bizler, en uzak galaksideki atomlara sahibiz, bu nedenle de tüm evrenle ilişki içindeyiz ![]() ilgili bilgileri içeren tüm parçaçıkların birbirine bağlı olduğu halogram ya da parçaların birbiri ile iç içe olduğu bir yapıdadır ![]() parçasında bile evrenin tüm özelliklerini görmek mümkündür ![]() kozmos ve makro kozmosun benzerliğini buradan açıklamak mümkündür ![]() “Hepimiz biriz”, “Yukarıda ne varsa aşağıda da o var”, “Tanrı içinizdedir”, “Evren bir kum tanesinin içinde saklıdır” ve “Enel Hak” türündeki mistik benzetmelerin halografik evren modelinin ışığı altında bakıldığında yeni anlamlar kazandığını görüyoruz ![]() yapısı ve kaynağı ile ilgili tüm bilgileri içeren bu halogramın küçük birer parçasıyız ![]() bilincini Evrensel Zihine yansıtarak tüm evren hakkında bilgi edinebilirler ![]() etkilemeleri ve dolayısıyla bunun tüm evrene yayılması söz konusudur ![]() Bir insanın yaptığı ya da düşündüğü herşey evrensel hologramın bir parçası olur ![]() Bu teorinin açıkladığı bir şey de evrendeki herşeyin bir titreşim içinde olduğudur ![]() ![]() hızlı titreştikçe farklı türde parçacıklar ve maddeler yaratır ![]() titreştiğine göre, herşeyin bir elektromanyetik alanı vardır ![]() çok yüksek frekanslı morötesi ışınımdan, çok düşük frekanslı kırmızı ötesi ışınıma kadar foton dediğimiz enerji kümeleri halinde görünürler (Günümüz bilgileri ile değerlendiriyoruz, düşüncenin ve sevginin de bir titreşim olduğunu fakat bu frekans aralıklarında tespit edilemediğini hatırlayalım) ![]() E=h ![]() ![]() c=ışık hızı ve lambda=dalga boyudur ![]() dalga boyu ile değişebilmektedir ![]() frekansın değişimi ile foton enerjisi sonsuz değişime uğrayabilir ![]() Bugün bizim kullandığımız veya bilmediğimiz bir titreşim ile madde-enerji dönüşümlerini sağlamak mümkündür ![]() yapabilmesi durumunda maddeyi çok hızlı bir şekilde enerjiye dönüştürmesi mümkündür ![]() çok daha farklı bir şekilde kullanılması durumunda ışıktan hızlı hareket edebilmek bence mümkündür ![]() Bu yeni teori ile dünya dışı yaşamın varlığı, niçin ziyaret ediliyoruz, nasıl buraya geliyorlar, ne kadar zamanda buraya geliyorlar, neye benziyorlar gibi bazı sorulara daha destekli yanıtlar arayabiliyoruz ![]() Herşeyden önce halografik evren yaklaşımında evrende bize benzeyen humanoidler(insanımsı varlıklar) olabileceğini düşünebiliriz ![]() yaşının evrenin yaşından çok daha küçük olması dünya yaşamından önce bize benzeyen varlıkların yaratılmış olabileceği varsayımını destekler ![]() yaydığı radyasyon veya insanlar tarafından üretilen olumsuz düşünce formları sadece dünyamızı değil tüm güneş sistemimizi, samanyolu galaksimizi ve belki de diğer galaksileri de etkiliyor ![]() dışı yaşam formlarının bir ilgi odağı olmamız mümkündür ![]() varlıklarını hissettiğimiz fakat direk temas şeklinde, tüm toplumun gözü önünde olan bir olay olmadığı için resmen kabul edilmeyen ziyaretçilerimizin bize karşı olan ilgilerinin altında ne yatmaktadır? Teknoloji olarak bizden ileride oldukları kesindir ![]() alandaki gelişimlerini ruhsal boyutta gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini bilemediğimiz için bize zarar verip vermeyecekleri konusunda birşey söylemek mümkün değildir ![]() öneriyorum ![]() galaksiler arası yolculukları çok kısa sürelerde(Örneğin düşünce gücü hızında) yapabiliyor olsak ne yapardık? Önce kendimizden teknolojik açıdan veya ruhsal açıdan daha geride olan bir gezegene gitsek ![]() mıydık? Hatta onları anlamaya, ne zaman zarar verip ne zaman dost olabileceklerini öğrenmeye çalışmaz mıydık? Daha sonra da bizden daha ileride olan bir medeniyete gidebilsek acaba ne isterdik, korkar mıydık, savaşır mıydık? İşte bu soruların cevapları bizim için ne kadar bilinmez ise, ziyaretçilerimiz için de aynı şey geçerlidir ![]() Benim özellikle dikkat ettiğim bir nokta da şimdiye kadar dünyamızı ziyaret ettiği tespit edilen veya söylenen varlıkların birbirine çok benzemesidir ![]() şekilde varlıkların ilgisini mi çekmiyoruz gibi bir soru uyandırıyor ![]() Ya da bunların görüntü olarak insanlara çok ters gelebileceği, korkabilecekleri düşünülerek gerçekler gizleniyor da olabilir ![]() Bir diğer konu da haberleşme, bizim ve onlar arasındaki haberleşme ![]() Haberleşme sesle, sembollerle veya telepatiyle yapılabilir ![]() ispatlanmamış, fakat iddia edilen bilgilere göre bazı dünya dışı varlıkların sembollerden oluşan bir yazı dili olduğu söylenmekte ![]() Kimbilir belki onlarla daha sıkı ilişki içinde olan A ![]() ![]() ![]() bunu çözmüş olabilir ![]() bizim de çok iyi bildiğimiz bazı kadim sembollerin olabileceğidir ![]() Dünyadaki yazı dillerinden özellikle Mısır sembol yazısının, Atlantis’i anlatan taş tabletler üzerinde kullanılan yazının veya Tibet rahiplerinin kullandığı eski sembolik yazının benzer formlar taşıyabileceğini tahmin ediyorum ![]() veya kanalların) doğrudan dünya dışı varlıklar ile temasa geçmemesi için bence bir neden yoktur ![]() gibi bu konuda birçok kitaplar yazılmıştır ![]() Taşkıran olayını Türkiye’de yaşadık ![]() burada belki tartışmak hatalı olabilir ama bu kişinin iddiası dünya dışı varlıklar ile ilişkiye geçtikten sonra kendisine şimdiye kadar kimsenin bilmediği bir dilde yazılar yazdırılıyor olmasıdır ![]() dünya ile ilgili bazı bilinmeyen bilgilerin olduğu söylenmekte ![]() gerçekten bunlar doğru olsun ve hepimiz bu bilgilerden faydalanalım ![]() Fakat bu tip olaylarda çok dikkatli yaklaşmak ve kişinin gerçekten bu bilgileri alıp almadığını iyi araştırmak gerekmektedir ![]() alemde “Obsesyon” dediğimiz bir olayla da karşı karşıya olabiliriz ![]() Konumuz oldukça geniş ve dallı budaklı ![]() kabul ettirmeye yönelik bir kongrenin ardından şimdi burada söylenen bir söze takılmış durumdayım ![]() görebileceği direkt bir temas olacak ve hiç kimsenin artık bu olaydan bir kuşkusu kalmayacak” ![]() birçok defalar tekrarlandığını gördüm ![]() Bu olaylar basına çok sık yansımadığı için bilemiyoruz ![]() kavuşmak için tarikat intiharları olduğunda basın bu konuyla ilgilendiği için pek çok olay soru işareti olarak kalıyor ![]() bulunanların akibetini de bilemiyorum ![]() oldu ve onlar artık bu dünya üzerinde değil ![]() olabilirler ![]() gelmiyor ![]() UFO kapılarından içeri alındığını hiç sanmıyorum ![]() suistimale açık olduğunun en güzel göstergesi bu tip olaylardır ![]() yapılan, hiçbir bilimsel tutanağı olmayan bu davranışlar yüzünden birçok masum insan zarar görmektedir ![]() varlığını ve dünya dışı yaşamı kanıtlasınlar isterse bilimsel gerçeklerle çürütsünler, önemli olan bunu toplumla paylaşsınlar ![]() Şahsi görüşüm dünya dışı yaşam vardır ve uzun bir müddettir kozmosun değişik yerlerinden gelen ziyaretçilerimiz tarafından incelenmekteyiz ![]() Bu bizim için bir geçiş ve yükseliş sürecinin başlangıcına hazırlık olabilir ![]() Yapacağımız ise sevgi ile yaklaşmak olmalıdır, kendimize, ailemize, çevremize, tüm insanlığa ve onlara ![]() ve güvenilirdir, onun için önce sevmeyi öğrenmemiz gerekir ![]() sistem bunun üzerine kuruludur ve SEVGİ KOZMİK YASADIR ![]() Çok sevdiğim bir şiirle sizlere veda ediyorum ![]() Sevgi ışığınız aydınlığınız olsun ![]() İnsanlar var birbirinden uzak yad ellerde ![]() İnsanlar var birbirinden uzak aynı evlerde ![]() İnsanlar var birbirine dost tüm ülkelerde ![]() İnsanlar var birbirini sever SONSUZ EVRENDE ![]() Mutlu Payaslıoğlu |
![]() |
![]() |
|