Zazen Meditasyonu |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zazen MeditasyonuZazen ya da Zen meditasyonu, bizi içinde bulunduğumuz ana odaklamayı hedefleyen bir uygulamadır Köklerinin Buda'ya kadar gittiği düşünülmesine karşın aslında Zazen uygulaması ilk insan ile birlikte başlamıştır Bu uygulama insanın "en doğal Hali"dir Ünlü Zen ustası Shunryu Suzuki, "Zen Zihni Başlangıç Zihnidir" adlı kitabında Zazen uygulaması konusunda şunları söylemektedir: wwwkontejyancom "Zazen uygulaması, gerçek doğamızın doğrudan ifade edilmesidir Samimi olmak gerekirse, insanoğlu için bu uygulamadan başka bir uygulama, bu yoldan başka bir yol yoktur" Pek çok Zen resminde Zazen yapan kurbağaların resimleri vardır Taoculara ya da Zen Budacılara göre Zazen tarzı meditasyonlar tüm canlı varlıkların doğal olarak uyguladıkları uygulamalardır Bir kedi ya da bir kurbağa bizden daha ruhsaldır; onlara meditasyon yapmayı öğretecek özel bir insana ihtiyaç duymazlar Onlar doğalarının bir parçası olarak zaten meditasyon yaparlar Ancak doğasından uzaklaştığı yanılgısı içinde olan biz modern insanın gerçek doğamızı yeniden açığa çıkarmamız için meditasyon uygulamasını öğrenmemiz ve uygulamamız gerekmektedir Zazen uygulamasını bir şey elde etmek amacıyla yapmamalısınız Zazen bir şey elde edilecek bir uygulama değildir, Zazen'in kendisi "bir şey", "hiçbir şey" ve "her şeydir" Zazen, yalnızca oturmak anlamına gelir Yalnızca oturmalı ve bilgeliğin, içinizde varolan bilgelik tohumunun kendiliğinden açığa çıkmasına izin vermelisiniz |
Zazen Meditasyonu |
07-22-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zazen Meditasyonuoturma dedin de ben orta okulda süleyman ilmi tunahan hazretlerının kuran kursuna gıtmıştım orda kuranı kerımı öğrettikden sonra bıze rabıta verdıler başımızı kalbimize doğru eğer bazı duaları okur içimizden Allah Allah çekerdik her kalp atısında bir tane ilk yaptığımda acayip olmustum okadar hafiflemiştim ki aslındaa çok uzaklara gitmeye gerek yok uzak doğuya tasavvuu arastırırsak çok güzel meditasyonlar bulabilirz diye düşünüyorum paylasımın ıcın teşekkür edeim |
|