Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
egzersizleri, gevşeme

Gevşeme Egzersizleri..

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gevşeme Egzersizleri..

GEVŞEME EGZERSİZLERİ

Gevşeme egzersizlerinin temeli beyindeki “alfa” dalgalarını arttırmaya dayanır

Alfa dalgası rüya görürken, vücut gevşemiş haldeyken ve zihnin sakinleştiği dönemlerde ortaya çıkar

Şuurunuz kendi içine dönükse daha kolay bir şekilde “alfa” durumuna girerseniz

Çevremizle meşgulken, fiziksel faaliyetteyken, zihinsel çalışma halindeyken hakim olan “beta” dalgasıdır

Gevşeme egzersizinin amacı “beta” dalgasını azaltıp “alfa”yı ortaya çıkarmaktır

ÇALIŞMA ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK

Gevşeme durumuna geçebileceğiniz sakin, sessiz, fazla aydınlık olmayan bir ortam ayarlayın

Üzerinizde rahat bir giysi olsun, çalışma öncesi ağır yemek yemeyin ve kafeinli içecekler içmeyin Çalışmalarınızdan önce ılık bir duş alırsanız çok yararlı olur Suyun negatif enerjileri polarize etme özelliği olduğundan gevşemenize yardım eder

Kaslarınızının iyice gevşeyebilmesi için sırt üstü uzanın, bacak ve kollarınızı birbirine kavuşturmayın

GEVŞEME DURUMUNA GEÇİLMESİ

Rahat bir şekilde yatağınıza uzanın

Sabit bir noktaya bakışlarınızı odaklayın Bu noktaya dikkatle bütün ayrıntılarını kaydetmek istercesine bakın ve sonra gözlerinizi kapatın

Gözlerinizi kapattığınızda bir anlık gevşeme hissediceksiniz Bu gevşemeye konsantre olun ve gevşemeyi uzatmaya çalışın İlk denemede bunu hissedemezsiniz tekrar deneyin

Tekrar gözlerinizi açın

Bütün dikkatinizi toplayarak baktığınız o noktaya kaçıp gidecekmiş gibi davranın Tüm ayrıntılarına dikkat edin

Tekrar gözlerinizi kapatın

Yüzünüzdeki bütün kasları gevşetin Bunu yapmakta zorlanıyorsanız gergin olduğunu hissettiğiniz kaslarınızı önce sonuna kadar sıkın ve sonra serbest bırakın

Tekrar gözlerinizi açın

Artık gözlerinizi kapatmak isteyeceksiniz Ama kapatmayın Dikkatinizi seçmiş olduğunuz noktaya iyice odaklayın

Tekrar gözlerinizi kapatın

Yavaş yavaş daha önce hiç hissetmediğiniz kadar bir yumuşama dalgasının sizi sardığını hissedeceksiniz

Son bir kez gözlerinizi açarak çalışmayı baştan alın Noktaya iyice konsantre olduktan sonra gözlerinizi kapayın ve gevşeme halinin giderek artarak tüm vücudunuzda ağır ağır dalgalandığını ve sizi sardığını hissedin

Artık çalışmanız bitinceye kadar gözlerinizi açmayacaksınız

NEFES ALMA EGZERSİZLERİ

Nefes alma egzersizleri gevşeme çalışmalarının en temel uygulamalarından biridir
Gevşemenin sağlanmasında etkin bir rol oynar
Nefes alma tekniklerini uygularken burundan nefes alıp, ağızdan nefes vermeniz gerekir

Nefes Alma Teknikleri üç aşamadan oluşur:
[*]Yavaş Nefes Alma[*]Nefes Tutma[*]Nefes verme

Önce ağır ağır birkaç kez nefes alıp vermeye başlayın Bunu yaparken sizi çevreleyen havanın kozmik bir enerji sağlayan sıvı olduğunu ve nefes alırken ciğerlerinize dolduğunu düşünün

İçinizden yavaşça 7’ye kadar sayarak soluk alın ve içinizden 3’e kadar sayarak nefesinizi tutun Gerilmeyi hissederek bu durumu koruyun
Sonra aynı tempoda 5’e kadar sayarak nefesinizi yavaş yavaş ağızdan vermeye başlayın

Nefesinizi verirken gevşeme durumuna geçtiğinizi hissedeceksiniz
Bunu 7 kez tekrar edip normal tempoya dönün

Gevşemeyi ve gerilimin yerini alan derin huzuru hissedin
Giderek daha çok gevşediğinizi, nefes alıp verdikçe bilincinizin kendi içinize, enerjinizin ve düşüncenizin çıktığı kaynağa döndüğünü hissedin

Kendinizi içinizden hissedin ve ağır ağır düzenli bir şekilde nefes alıp vermeye devam edin

Bu düzenli nefes alıp verme sizi beşikteymiş gibi ağır ağır sallamaya ve sakinleştirmeye devam edecektir

Zihninizi tamamen kendi haline bırakın Şimdiye kadar hiç tatmadığınız büyük bir huzur duygusunun içinde sizi sarmalamasına izin verin

Birkaç dakika sonra alfa ritmi ile beyin ritmleriniz tamamen uyum sağlamış olacak
Bugüne kadar hiç tatmadığınız bir huzur ve rahatlık içinde olacaksınız

Bu arada kendinize:

“Gevşiyorum gevşiyorumdiye içinizden telkinde bulunun Gevşemenin şuuruna varın

Artık uyku ile uyanıklık arasındaki şuur halinin içindesiniz

Her “Gevşiyorumdiye düşündüğünüz an vücudunuz, beyniniz, tüm benliğiniz gevşemeye hızla devam edecek

OLUMLU SÖZLER

Çalışmanızı daha olumlu hale getirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki sözleri kendi içinizden tekrarlayabilirsiniz

*Vücudumu hissediyorum
*Ve onu tamamen serbest bırakıyorum
*Çalışmalarım ilerledikçe daha rahat gevşiyorum
*Her gün, her yönden daha iyiye gidiyorum
*Güvenimi geliştiriyorum Hayata güveniyorum
*Kendime güveniyorum
*Gayet rahat Gayet sakinim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com