![]() |
Çaresizlik En Büyük Güçtür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çaresizlik En Büyük GüçtürBu yazıda çaresizlik kelimesini sürekli kullanmak istiyorum, ne kadar baskın ve güçlü olduğunu vurgulamak için ![]() ![]() ![]() Kimsenin size ayıracak zamanı yoktur, herkesin sizden daha önemli o kadar işi vardır ki, kimseye dönüp "bak işte sana değer vermemin karşılığı bu" diyemezsiniz, kimseye ulaşamazsınız çünkü herkes etrafındaki duvarları yükseltmiştir, siz farkına varmadan ve bütün bunlar olurken hissettiğiniz o duygu sizin çaresizliğiniz midir? Yada birisine aşık olduğun halde onun seni farketmemesi mi? Aşk acısı çekmek çaresizlik midir? Dünyanın artık içine sizi sığdıramadığını düşündüğüz an mıdır çaresizlik? Nedir çaresizlikkkkkkkkkkkkkkk? Bu tanımların hiç biri çaresizlik değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki siz çaresizliği yaşamaya başladığınızda aklınıza neler gelir? Bu durumu nasıl düzeltebilirim gibi bir düşünce gelmiyor mu? Bütün yolların kapalı olması ya da kapalı olduğunu sandığınız anda artık kendinize yeni bir yol açmaya çalıştığınız an değil midir? O kullanamadığınızı düşündüğünüz, sepet gibi gördüğünüz, kafanızı duvarlara vursanız da, kendinizi yerden yere atsanız da , yalvarıp yakarsanız da bu durumları değiştirmeyeceğinizi düşündüğünüz anda artık çok güçlüsünüzdür, size kimse yardım etmeyecektir ama farkında değilsiniz ki düşünceleriniz fırtınalarda kalmış bir gemiye yardım eden denizfeneri olacaktır, yolunuzu aydınlacak, bir çıkış noktası bulmak için tüm gücünüzle odaklanacaksınız ![]() Bir misal , o tatlım dediğiniz insan sizi sevmiyorsa ne yaparsınız? Düşünce gücünüzü çaresizliğinizden dolayı kimseden yardım almadan kullanma yolunu seçerseniz, akla gelmeyecek planları, daha önceden duymadığınız size ait fikirleri düşünüp uygulamaya koyarsınız, bu sizin benliğinizi, özünüzü ortaya koyacaktır ![]() Başka bir deyişle, onun yanında olamamak, olupta, dokunamamak, dokunupta konuşamamak, işte çaresizliğe sahip adam bunları düşünür, kendine çözüm yolu bulur ve aynı acıyı tekrar yaşasa dahi bu sefer o stajını öyle naylon yapmadığı için çoktan aklında düşüncelerini kurup, uygular ve sen ellerini açıp mecnun gibi çöllerde dolaşırken o aşkının yanında el ele kızkulesinde bakraçtan ayranı yudumluyor olacaktır ![]() (yla karışık) |
![]() |
![]() |
|