Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
herhangi, ile, karşılaştığınızda, musibet

Herhangi Bir Musibet İle Karşılaştığınızda

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herhangi Bir Musibet İle Karşılaştığınızda

Çok kıymetli Din kardeşlerim,

Allah'u Teala'yı ve O'na döndürüleceğimizi unutmamak için sizleri hergün en az bir defa Kelime-i İstirca okumaya davet ediyorum

Ayrıca Herhangi bir musibet ile karşılatığınızda da

" İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun " deyin ve ardından şöyle dua edin

"Ya Rabbim bana benden aldığından daha hayırlısını nasip et"

Mumin Başına bir musibet geldiğinde "İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun" (Kelime-i istirca) demeli
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa sav'in hanımlarından Ümmü Seleme Validemiz sahabe-i ikram'dan olan eşini kaybettiğinde eşinden öğrenmiş olduğu bu duayı etti ve "Benim eşim zaten sahabe-i ikramdandı ve çok hayırlı bir kişiydi Ondan daha hayırlısı kim olabilir ki ?" diye içinden de geçirdi İddet süresi dolduğunda ise Peygamber Efendimiz sav kendilerine izdivaç teklifinde bulundu

Hz Ömer ra bir gün ayakkabısının bağını kaybetmiş bulamıyordu Buna sebeple " İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun " diye dua etti Bunu duyan ve yakınında bulunan sahabe-i ikram efendilerimiz " Buna da mı İstirca Ya Ömer!" dediler Bunun üzerine Hz Ömer ra " Evet bunada istirca Müminin hoşuna gitmeyen herşey musibettir" dediler

Gercekten denemisimdir arkadaslar
ornek : Sabah ise gidecegim trenle gec kalmak uzereyim ve her bu duayi okudugumda onumde dikiliyor rahatcana huzurla binip erkenden isime variyorum

Rabbim simdikten sizlerinde dualarini kabul isinizi kolaylastirsin amin---Ecmain

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com