Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, karnabahar, tarifi

Karnabahar Çorbası Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Çorbası Tarifi









Malzemeler :



1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Yeterince tuz, karabiber


Yapılışı :



Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır 15 dakika kadar kaynatılır Diğer tarafta yağ eritilir Azar azar un ilave edilir Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.