Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan2, etli, tarifi

Etli Büryan-2- Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Büryan-2- Tarifi









Malzemeler :



2 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su



Yapılışı :



İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatınDiğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltınÜzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın

AFİYET OLSUN !

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.