![]() |
Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ve Patlıcanlı Lasagne Tarifi[/b] Malzemeler • Lasagne 10 adet • Taze domates 1 adet • Tereyağı 60 g • Beyaz mantar 350 g • Yağı alınmamış süt 900 ml • Buğday unu 55 g • Hindistancevizi 1 tutam • Patlıcan 1 adet • Rendelenmiş Parmesan peynir 35 g • Tuz zevke göre • Biber zevke göre Tarif Mantarları dilimleyip patlıcanları halka halka doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beşameli hazırlamak için tereyağını bir sos kabında eritip topaklaşmasını önlemek üzere yumurta çırpıcı ile karıştırarak unu ekleyiniz ![]() ![]() Fırın kabını tereyağı ileyağlayarak bir dolu kepçe beşameli ve malzemeyi dökünüz, iki kat Lasagne koyup malzemeyle ve beşamelle kaplayınız ve rendelenmiş Parmezan Peyniri serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|