Göçmen Pilavı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Göçmen Pilavı Tarifi[/b] Malzemeler • 4 adet kuzu incik • 2 su bardağı pirinç • 3 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 adet soğan • 4 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı nane • Karabiber, tuz Tarif Eti bir tencereye koyun 6 su bardağı su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın Eti sudan çıkarıp bir tabağa alın Pirinci ayıklayıp yıkayın 2 çay kaşığı tuz konmuş ılık suda yarım saat beklettikten sonra süzün Bir tencerede yağı eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı ekleyin 1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin Kaynamaya başladığında pirinç ve tuzu ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın |
|