Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası2 su bardağı buğday 2 su bardağı et suyu 3 havuç 3 kabak 100 gr beyazpeynir 3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı haşhaş Tuz Havuçlu ve kabaklı buğday salatası: Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün süzüp tencereye alın Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin Maydanozu temizleyip kıyın Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin Devamlı karıştırarak soteleyin 1 tutam tuzla tatlandırın Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin Soğumaya bırakın Salata kasesine alın Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın Havuçlu ve kabaklı buğday salatası artık hazır, afiyet olsun |
|