Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşı, bulgur

Bulgur Aşı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Aşı



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Nohut 1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanırTencereye yağ ve kuşbaşı et konur,orta ısılı ocakta ara sıra karıştırılarak etler suyunu çekinceye kadar kavrulur Diğer taraftan sebzeler yıkanır ve ayıklanırSoğan ve biber ince ince ,domates ve patates küçük küçük küp şeklinde doğranırEtler kavrulunca üzerine soğan,biber ve domates konur karıştırılırDaha sonra Nohut ve patates ilave edilerek biraz çevrilirSalça konur 2-3 defa karıştırılır,bulgur ilave edilerek biraz kavrulurBeş su bardağı sıcak su ve tuz dökülerek bulgur ve diğer malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirilir
Su 6 su bardağı
1200
Margarin(erimiş) 4 yemek kaşığı
40
Kuşbaşı et-
200
Domates 1 orta boy
130
Soğan 1 küçük boy
50
Acı yeşil biber 2 orta boy
20
Patates 1 orta boy
100
Salça 1/2 yemek kaşığı
5
NOT
Malatya Pilavlık Bulgur
1 su bardağı
160
Afyon yöresinden alınan bu yemek,bir çok yörede de yapılamaktadırBekletilmeden yenmelidir,aksi halde suyunu çekebileceği için tekrar su ilave etmek gerekir
Tuz 1 tatlı kaşığı
6








Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.