Bulgur Aşı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur AşıMalzeme Miktar Gram Yapılışı Nohut 1/4 su bardağı 45 Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanırTencereye yağ ve kuşbaşı et konur,orta ısılı ocakta ara sıra karıştırılarak etler suyunu çekinceye kadar kavrulur Diğer taraftan sebzeler yıkanır ve ayıklanırSoğan ve biber ince ince ,domates ve patates küçük küçük küp şeklinde doğranırEtler kavrulunca üzerine soğan,biber ve domates konur karıştırılırDaha sonra Nohut ve patates ilave edilerek biraz çevrilirSalça konur 2-3 defa karıştırılır,bulgur ilave edilerek biraz kavrulurBeş su bardağı sıcak su ve tuz dökülerek bulgur ve diğer malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirilir Su 6 su bardağı 1200 Margarin(erimiş) 4 yemek kaşığı 40 Kuşbaşı et- 200 Domates 1 orta boy 130 Soğan 1 küçük boy 50 Acı yeşil biber 2 orta boy 20 Patates 1 orta boy 100 Salça 1/2 yemek kaşığı 5 NOT Malatya Pilavlık Bulgur 1 su bardağı 160 Afyon yöresinden alınan bu yemek,bir çok yörede de yapılamaktadırBekletilmeden yenmelidir,aksi halde suyunu çekebileceği için tekrar su ilave etmek gerekir Tuz 1 tatlı kaşığı 6 |
|