Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ediyorum, estağfirullahi, gaffaru, innehû, kane, konuda, nedemektir, rica, yardım

Estağfirullahi İnnehû Kâne Gaffaru Nedemektir? Bu Konuda Yardım Rica Ediyorum.

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merhaba arkadaşlar internetde aradım ancak cümleyi buldumda anlamını bulamadım Konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok makbule geçer

Anlamını öğrenmek istediğim cümle: '' Estağfirullahi innehû kâne GAFFARU '' cümlesidir

Kelimesel olarak innehû kâne GAFFARU cümlesi estağfirullahi kelimesiyle nasıl bir anlam ile birleşmiştir Sadece: '' innehû kâne GAFFARU '' anlamı nedir? ve birde innehu ve kâne kelimeleri tek başlarına ne anlama gelmektedir?

Yardımcı olan arkadaşlarımdan ALLAH RAZI OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

aile içinde huzurlu olmak için okunuyomuş EL – GAFFARBağışlaması çok olan, kullarının günahını dünyada fazlasıyla örten)
a) Cuma namazından sonra 100 defa “Ya Gaffar “ ismini okuyanaffa ve mağfirete mazhar olurlar
b) Günde 70 defa “Estağfirullahi innehu kane gaffara” evladında malında hayır malında bereket için

Yâ Ğaffâr, innehû kâne Ğaffârâ

anlamı:Ey tek olan Allah’ım! Her çift ve teke yemin eden Sen’sin

not:ramazan duasında geçiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com