![]() |
Sevgili İcin Celp |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgili İcin CelpGerek özelden aldigim gerekse forumda sorulan sorular sebebiyle bu konuyu aciyorum ![]() Yazdiklarimin kimseyi baglayici özelligi yoktur herkes kendi iradesiyle karar verme selahiyetine sahiptir ![]() ![]() ![]() 1: celp icin birsey okumak, yazmak, yakmak vs dogrumudur ![]() Cevap: okumak yazmak vs dogru degildir ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Cevap: gerek yazma gerek yedirip icirme gerekse vefk ve benzerileri matlubun iradesini bir sekilde devre disi birakarak istem disi sekilde kendine baglamak haramdir cunku buyu haramdir ![]() ![]() 3: peki haramsa neden bircok kitapta celp icin bir cok alimin yazdiklari vardir cevap: bircok havas kitabi asillarindan cevirilerle gunumuze gelmis ve bu sure zarfinda her dönemin en merakli konusu kadin erkek iliskileri olmasi sebebiyle sahte eklemeler yapilmistir ![]() ![]() ![]() 4: buyu ve unsurlari kullanarak yapilan evliliklerin sakincasi nedir? Cevap: farzi misal bir sekilde buyuydu vefkti tuttu ve evlilik gerceklesti ![]() ![]() ![]() ![]() 5:buna bir kanitiniz varmi iddeanizi isbatlayan? Cevap:"Ben ve butun peygamberler hatta butun melekler el acip dualar etsek filanin falanca ile evlenmesi icin, Allah kaderdeki hukmunu degistirmez" hadisi serif 6zaman ne yapacagiz? Cevap: el acip dualar edecez esmalar okuycaz sureler okuycaz el acip hayirli bir es ve aile hayati diliycez ![]() Herkes istedigini yapmakta özgurdur ![]() ![]() Bazen diyorum ki kendime neye niyet neye kismet Eskiden mecnunlar leylayi arayanlar Mevla'yi cc bulurlardi, simdi ise ne Mevla'yi cc anarak leyla bulma telasinda mecnunlar ![]() Benim sahsi dusuncelerim kimsede alinmasin uzerine ![]() ![]() Konulari takip ederken uzuluyorum acikcasi, kiziyorum, susuyorum cogu zaman susamasamda susuyorum ![]() Ahmedin askindan aysenin askindan ummeti Muhammed'in sav dustugu hal ne aci ![]() hani diyorum ki; el acip Rabbim'den istiyorsun ya ey nefsim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani sanki O'ndan cc iyi biliyormus gibi ahmet olmasin mehmet olsun ayse olmasin fatma olsun kustahligini yapiyorum ![]() ![]() ![]() Sen gönlunu Hakk'a cc ver ki, O'da cc sana layikini versin diyor ve kendisine ben diyenlerin bir nasihat alacagini umut ediyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|