Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
celp, için, sevgili

Sevgili İcin Celp

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevgili İcin Celp

Gerek özelden aldigim gerekse forumda sorulan sorular sebebiyle bu konuyu aciyorum

Yazdiklarimin kimseyi baglayici özelligi yoktur herkes kendi iradesiyle karar verme selahiyetine sahiptir Ikili tartismalara girmek istemeyecegim icin benim görus ve dusuncelerimi gecersiz kilacak sahih bir kaynak (ayet, hadis, fetva) olmadigi surece cevap vermeyecegim Sirasi ile sorulara cevap veriyorum

1: celp icin birsey okumak, yazmak, yakmak vs dogrumudur

Cevap: okumak yazmak vs dogru degildir Belirli esma ayetlerle dualarla filan oglu/kizi seklinde yapilan uygulamalar dogru degildir Dogrusu ise el acip dua etmektir isimlerden cok hayirlisini istemek uygundur

2 Buyu yaptirmak yapmak dogrumudur

Cevap: gerek yazma gerek yedirip icirme gerekse vefk ve benzerileri matlubun iradesini bir sekilde devre disi birakarak istem disi sekilde kendine baglamak haramdir cunku buyu haramdir Buyu ile kurulacak yani haram ile kurulacak aile bir hayat kadininin bedenini satip kazandiklari ile cami yapmasina benzer

3: peki haramsa neden bircok kitapta celp icin bir cok alimin yazdiklari vardir

cevap: bircok havas kitabi asillarindan cevirilerle gunumuze gelmis ve bu sure zarfinda her dönemin en merakli konusu kadin erkek iliskileri olmasi sebebiyle sahte eklemeler yapilmistir Yine matematikte kaliplasmi terimler gibi (a,b,c ucgeni) gibi havastada talip matlup celp ifadeleri kaliplasmis sembollerdir Bazi uygulamalar celp basligi adi altinda verilip saklanmis sirlardir

4: buyu ve unsurlari kullanarak yapilan evliliklerin sakincasi nedir?

Cevap: farzi misal bir sekilde buyuydu vefkti tuttu ve evlilik gerceklesti Herseyin sartlari belli oldugundan bu buyu ve unsurlarininda belirli etki sureleri vardir Örnekle evliligin 2 ayinda buyu etkisini yitirirse istem disi etki altina alinan matlup bu evlilikten ya vaz gececek yada zorunlu olarak devam edip hayatini kendince yasayacaktir 1 sene sonra bosanan hamile bir kadin, 2 sene sonra bosanan 1 cocuk anasi yahut evli iken ortaya cikan aldatmalar, esini kötu yola surmeler ve esine kuvvet kullanma hatta öldurmeler etkisi sona eren yahut ters calisan buyunun gercek hayattaki örnekleridir

5:buna bir kanitiniz varmi iddeanizi isbatlayan?

Cevap:"Ben ve butun peygamberler hatta butun melekler el acip dualar etsek filanin falanca ile evlenmesi icin, Allah kaderdeki hukmunu degistirmez" hadisi serif

6zaman ne yapacagiz?

Cevap: el acip dualar edecez esmalar okuycaz sureler okuycaz el acip hayirli bir es ve aile hayati diliycez

Herkes istedigini yapmakta özgurdur Hukumler ise bellidir

Bazen diyorum ki kendime neye niyet neye kismet

Eskiden mecnunlar leylayi arayanlar Mevla'yi cc bulurlardi, simdi ise ne Mevla'yi cc anarak leyla bulma telasinda mecnunlar

Benim sahsi dusuncelerim kimsede alinmasin uzerine Ben çulu yere attim sahibi alir giyer

Konulari takip ederken uzuluyorum acikcasi, kiziyorum, susuyorum cogu zaman susamasamda susuyorum

Ahmedin askindan aysenin askindan ummeti Muhammed'in sav dustugu hal ne aci 41 gun yasin okumalar, gunluk 5000 esma okumalar vs vs daha niceleri,

hani diyorum ki; el acip Rabbim'den istiyorsun ya ey nefsim Hani sen istemeden verdiklerinin sukrunu yerine getirdin mi? Islam gibi nimet, musluman olmak gibi nimet, son peygamber'in sav ummeti olmak gibi bir nimet, saglam bir vucut, temiz bir aile, guzel bir suret, daha neyi sayarsin ey divane saysan ömrun yetmez Bu nimetlerin sukrunu yaptinmi be ahmak diyorum kendime utanmadan el acip daha neler istiyon Veren zengin izzet ve ikram sahibi O'na cc her istedigini vermek zor gelmez vermek O'nun cc sanindandir Utanmadan sukretmeden istemekte benim yuzsuzlugumden olsa gerek

Hani sanki O'ndan cc iyi biliyormus gibi ahmet olmasin mehmet olsun ayse olmasin fatma olsun kustahligini yapiyorum Hasa birde hayirliyi hayirsizi ben tayin edecem Tevbe hasa hayirlisini O'nun cc hakkimda hayirli kildigini degilde ben kendi arzuladigimi istiycem

Sen gönlunu Hakk'a cc ver ki, O'da cc sana layikini versin diyor ve kendisine ben diyenlerin bir nasihat alacagini umut ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com