Bakmadan Geçmezsiniz Umarım |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakmadan Geçmezsiniz UmarımBüyük ihtimal konu var ya da yanlış yere açıyorum, mod'lar ve yönetici affede beni Arkadaşlar sitede herkes esmalar okuyor, dualar ediyor ve uygulama bile yapan vardır ve benim düşüncem bunların çoğunluğu eşine değil sevdiğine ya da sevgilisine yapıyor, ya da okuyor Benim kafama takılan şu bu uygulumalar kişinin helali olmayana (yani eşi olmayana) yapılması uygun mudur değil midir? günah mıdır değil midir? Sormak istediğim "Allah'ım hakkımızda hayırlısıysa aramızı düzelt diye değilde, Allah'ım aramızı düzelt, beni daha çok sevsin, daha çok düşünsün, benden vazgeçemesin, aramız düzelsin" diye okumalardan, dua uygulamaları ve havas uygulamarından bahsediyorum Sonuçta helalimiz değil o kişi ve dua ile veya meşru havas uygulamasıyla(yakma gömme vs şeyler büyüye yakın olduğundan onları katmıyorum, vekf yazma vs şeylerden bahsediyorum) kişinin özgür iradesine müdahele mi oluyor? Bununla ilgisi net bilgisi ya da görüşü olanlar paylaşırlarsa sevinirim 4 gözle bekliyorum cevaplarınızı |
Bakmadan Geçmezsiniz Umarım |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakmadan Geçmezsiniz Umarımokuma dua etme(cin isimleri içeren şeyler hariç)bir tarafa vekf hür iradeye etki tabiiel açar dua edersin başka ama vekf zorlar ama helalin olması bunu meşrulaştırmıyor,helalin demek arada nikahvar demek,hür iradesine etki hakkını sana vermezbi evlenenin bi daha hiç kurtulamadıgını düşünsene?kimsenin boşanamadıgı bi tarafın diğer tarafa büyü vekf yaptırıp durdugunukimse kendini kandırmasın bence ha eşin için vekf veya büyü yaptırmışsın ha sevgilin için,ikiside doğru değil,ikiside günah, ama birini seviyosan ve sana kısmet olmasını istiyorsan el açıp dua et,namaz kıl dua etbunda bi yalnışlık oldugunu düşünmüyorum |
|