Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kongo, nehri, zaire

Kongo Nehri (Zaire Nehri)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kongo Nehri (Zaire Nehri)

Kongo Nehri (Bir dönem Zaire Nehri olarak da anılmıştır) Orta Batı Afrika'nın en uzun nehridir Chambeshi koluyla birlikte 4700 km uzunluk ile Afrika'nın Nil'den sonra en uzun ikinci nehiridir Nehir kollarıyla birlikte Amazon'nden sonra dünya'nın 2 en büyük yağmur ormanını beslemektedir

Dünyanın en uzun 8 nehridir Ekvator çizgisini iki kez kesmektedir Afrika kıtasında debisi en yüksek nehirdir Kongo nehrinin kenarında Afrika kıtasının en modern şehirlerinden olan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (Zaire) başkenti Kinshasa şehri yer almaktadır Kongo nehrinin Atlas Okyanusu'nda denize döküldüğü yerden 560 km içeride kurulmuş olan bu başkentin hemen karşı kıyısında yine Afrika kıtasının ülkelerinden olan Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti olan Brazzaville şehri yer almaktadır Bu iki şehir dünyada birbirine en yakın olan iki başkenttir Arasında sadece Kongo nehri bulunmaktadır

Kongo Cumhuriyeti ile Demokratik Kongo Cumhuriyetinin sınırını teşkil eden bu nehir Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Angola devleti sınırında Atlas Okyanusu'na dökülür

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com