Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, kanunu, osmanlıların

Osmanlıların İlk Kanunu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlıların İlk Kanunu

Osmanlıların İlk Kanunu

Osman Gazi'nin istiklalini ilan edip beyliğini kurduğu ilk günlerde bir adam geldi Osman Gazi'ye pazarın bac'ını bana satın dedi Osman Gazi" bac nedir" deyince:

- Pazara kim mal getirirse ondan para almaktır

- Sebep nedir ki bunlardan para alınsın?

- Bu padişah adetidir bunu toplayan da içinden hisse alır- Bu hal Allah'ın emri midir?

- Hayır padişah töresidir

Osman Gazi adamın bu konuşmalarına sinirlenir ve:

- Hemen buradan defol ki sana bir ziyanım dokunmaya bir kişi ki malını kendisi kazanmış bana ne borcu ola dedi

Fakat maiyetinde bulunanlar Osman Gazi'yi ikna ederek bu paranın devlet için lüzumlu olduğunu belittiler Sonunda ilk Osmanlı kanunu çıktıKanun şöyle idi:

"Her kimse ki bir yüklü sata iki akçe versün Eğer satmaya hiç akçe vermesün"

Kaynak: Yeniçağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com