Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf NoktalarıEtin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun |
|