Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, dürüm, etli

Etli Dürüm Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Dürüm Böreği





500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
1 kırmızıbiber
1 sivri biber
1/3 demet maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
3 yufka
2 yumurta
15 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Etli dürüm böreği:
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Etleri ilave edip soteleyin Etler pişmeye yakın jülyen doğradığınız biberleri ilave edin Etler pişince tuz ve baharatı ekleyin Ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın 1 yumurtanın sarısını ayırın Kalan yumurtalarla beraber ayçiçeği yağı ve sütü derin bir kasede karıştırın Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve üzerine yumurtalı harcı sürüp ikiye katlayın Altı eşit üçgen parçaya bölün Uzun kenarlarına iç harcı paylaştırıp rulo haline getirin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.