Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, pazılı, sarmal

Pazılı Sarmal Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Sarmal Börek





6 milföy hamuru
1 demet pazı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu

Pazılı sarmal börek:
Pazıları yıkayıp ince doğrayın Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Pazıları ekleyip 5 dakika soteleyin Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın Milföy hamurlarını yumuşaması için 15 dakika oda ısısında bekletin Milföyleri hafif unlanmış tezgahta merdane ile açarak inceltin Pazıdan bir miktar alarak hamurun kenar kısmına yerleştirin ve sıkıca rulo şeklinde sarın Kendi etrafında dolayarak sarmal şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.