Peynirli Rokalı Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Rokalı Börek500 gr ekmek hamuru 100 gr az tuzlu keçi peyniri 100 gr lor peyniri Yarım demet roka Yarım su bardağı un Tuz karabiber KIZARTMAK İÇİN Ayçiçeği yağı Peynirli rokalı börek: Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın |
|