![]() |
Sacda İsırganotlu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sacda İsırganotlu Börek![]() 4 yufka İç malzeme 500 gr ısırganotu 100 gr kıyma 1 haşlanmış patates 1 soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz Sacda ısırganotlu börek: Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın ![]() İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin ![]() ![]() Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|