Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek1, fasulyeli, kuru

Kuru Fasulyeli Börek-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulyeli Börek-1





4 hazır yufka
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
11 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

Kuru fasulyeli börek:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün Soğanı soyup yemeklik doğrayın 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın

Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın Birinci yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın Üzerine 3 çorba kaşığı süt gezdirin Fasulyeli harcın üçte birini yayın

İkinci yufkayı buruşturarak tepsi büyüklüğünde yayın Süt ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp sıralamayı yufka ile tamamlayın Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırın Yoğurt ile 7 kaşık yağı bir kapta karıştırıp böreğin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.