Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, pastırmalı, pırasalı

Pırasalı Ve Pastırmalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Ve Pastırmalı Börek





6 kare milföy hamuru
2 pırasa
3 dilim pastırma
150 gr dil peyniri
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı ılık su
Bir tutam tuz

Pırasalı ve pastırmalı börek:
Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin Pastırmaların çemenlerini çıkarın

Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın

Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın

Börekleri fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.