Krem Şantili Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Kurabiye
Krem şanti ile sıvı yağı bir kaba alarak karıştıralım Üzerine un ve vanilya eklenerek hamur yoğurulur Daha sonra cevizi de ilave ederek biraz daha yoğurun Cevizler hamurunuza eşit bir şekilde dağılana kadar Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin Üzerlerini fotoğraftaki gibi çatal yardımı ile çizin 180 derecelik fırında 18 dakika kadar pişirin Ben zannediyorum fırınımı çok önceden ısıttığım için normalden biraz daha fazla kızardılar Bu kadar kızarmadan, un kurabiyesi gibi olması yeterli Not:Kurabiyeler ilk çıktıklarında yumuşak oluyorlar Biraz soğuduktan sonra sertleşiyorlar |
|