Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krem, kurabiye, şantili

Krem Şantili Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Kurabiye



  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı

Krem şanti ile sıvı yağı bir kaba alarak karıştıralım Üzerine un ve vanilya eklenerek hamur yoğurulur Daha sonra cevizi de ilave ederek biraz daha yoğurun Cevizler hamurunuza eşit bir şekilde dağılana kadar
Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin Üzerlerini fotoğraftaki gibi çatal yardımı ile çizin 180 derecelik fırında 18 dakika kadar pişirin Ben zannediyorum fırınımı çok önceden ısıttığım için normalden biraz daha fazla kızardılar Bu kadar kızarmadan, un kurabiyesi gibi olması yeterli
Not:Kurabiyeler ilk çıktıklarında yumuşak oluyorlar Biraz soğuduktan sonra sertleşiyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.