Fıstık Ezmeli Amerikan Kurabiye Tarifi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstık Ezmeli Amerikan Kurabiye TarifiMalzemeler: [*]15 bardak (su bardağı veya Nescafe fincanı) un,[*]1 çay kaşığı tuz,[*]1 tatlı kaşığı kabartma tozu,[*]1/2 bardak oda sıcaklığında tereyağı,[*]1 bardak fıstık ezmesi,[*]1/2 bardak beyaz toz şeker,[*]1/2 bardak esmer toz şeker,[*]1 paket toz vanilya,[*]1 yumurta Yapılışı: [*]Fırını önceden 180 derece ısıya getirin[*]Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kâsenin içine süzgeçten eleyin Kenara alın[*]Bir başka büyükçe kâsenin içine tereyağı, fıstık ezmesi, beyaz ve esmer şekerleri koyun, elektrikli mikserin orta devrinde karışım krema haline gelene dek karıştırın Bir yumurta ekleyin ve çırparak karışıma yedirin[*]Unlu karışımı tereyağlı karışıma boşaltın ve dikkatlice çırparak homojen bir hamur elde edin[*]İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin Hamurlardan bir çorba kaşığı kadar alıp avucunuzda yuvarlayarak 25 santim çapında (ceviz büyüklüğünde) toplar yapın ve topları birbirleriyle arasında 7 santim kalacak şekilde tepsideki kağıt üzerine yerleştirin[*]Bir tabağa bir tatlı kaşığı şeker koyun Bir çatalı (yapışmasın diye) önce toz şekere batırıp sonra hamur toplarına bastırarak hamurları düzleştirin Çatalla artı şekli verebilirsiniz[*]Fırında 12 dakika kadar pişirin |
|