Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye1 paket oda ısısında yumuşamış margarin 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya İçi için Portakal reçeli Gül Reçeli LimonluGüllü ve Portakallı Lokum Kakaolu hamur için Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun) fındık içi Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye: Bütün malzemeyi yoğurunHamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resimdeki gibi şekil verin en son fındığa bulayın ikinci hamurdan ceviz kadar koparıp ayrı ayrı lokum ve reçellerin tanelerini koyun şekil verin üçüncü hamurdan da papatya yapmak için fındık kadar yuvarlaklar yapıp yan yana 6 yada 7 tane dizin ortasına kakaolu top yapıp koyun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirinPapatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri serpin |
|