Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiye, reçellilokumlupapatya

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye





1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

İçi için
Portakal reçeli
Gül Reçeli
LimonluGüllü ve Portakallı Lokum

Kakaolu hamur için
Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun)
fındık içi

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye:
Bütün malzemeyi yoğurunHamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resimdeki gibi şekil verin en son fındığa bulayın ikinci hamurdan ceviz kadar koparıp ayrı ayrı lokum ve reçellerin tanelerini koyun şekil verin üçüncü hamurdan da papatya yapmak için fındık kadar yuvarlaklar yapıp yan yana 6 yada 7 tane dizin ortasına kakaolu top yapıp koyun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirinPapatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.