Elmalı Kurabiye-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kurabiye-1Elmalı Kurabiye *1 paket margarin (yumuşatılmış) *1 çay bardağı yoğurt *1 çay bardağı sıvıyağ *1 paket kabartmatozu *alabildiği kadar un içi için; *4 adet orta boy elma *4 yemek kaşığı tozşeker *1 yemek kaşığı tarçın *1 çay bardağı fındık içi üzeri için pudra şekeri yapılışı *kabukları soyulan ve rendelenen elmalar, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir toz şeker ve tarçın eklenerek karıştırılırocaktan alındıktan sonra fındık içi eklenerek soğumaya bırakılır *kurabiye için verilen malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur *unlu zeminde açılan hamur, sigara böreği gibi üçgen parçalara bölünürgeniş kısımlarına elmalı harçtan koyulur ve rulo şeklinde sarılıryağlı kağıt serilen tepsiye dizilen kurabiyeler 200 c ısıtılmış fırında pişirilir *fırından çıkan kurabiyelerin üzerine sıcakken, bol miktarda pudra şekeri serpilir |
|