5 Yildizli Pasta Tarifi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
5 Yildizli Pasta Tarifi250 g seker 250 g margarin 5 yumurta 250 g un 1 paket kabartma tozu 2 yemek kasigi kakao (kek icin olan kakao dan olucak) 800 g krem santi 12 yemek kasigi limon suyu 4 yemek kasigi seker seker, margarin, yumurta, un ve kabartma tozundan bir hamur hazirlayin hamurun yarisini yaglanmis ve unlanmis bir kaliba döküp önceden isitilmis firinda 175 derecede 30 dk kadar pisirin diger yarisina kakao yu koyup karistirin yaglanmis unlanmis kaliba döküp onu da ilk hamur gibi pisirin sogduktan sonra hem beyaz hamuru hemde kakaolu hamuru ortadan bölün 4 pandispanya elde etmek icin krem santi yi 4 yemek kasigi seker ile cirpin gerekirse krema sertlestirici kullanin iyice cirptiktan sonra 12 kasik limon suyunu da katip karistirin (limon suyunu erken katarsaniz kesilir yani olmaz ona dikkat edin) simdi ilk kakolu pandispanyayi alin ve krem santi den sürün sonra beyaz pandispanyayi üzerine koyun krem santi sürün sonra yine kakaolu hamuru üzerine koyun krem santi sürün ve en son beyaz hamuru üzerine koyun ve kalan krem sanitiyi üzerine ve yanlarina sürün üzerine cikolata tanecikleri ile süsleyebilirsiniz ve simdi pastanin en zor kismina geliyoruz pastayi pasta saklama kabina koyun veeeeee 2-3 gün buz dolabinda bekletin iradenizi test etmek icin degil iyice kremasini icine cekmesi icin |
|