Çikolatalı Güllük Pastası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Güllük PastasıMalzemeler • 4 adet yumurta • 300 gr tozşeker • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı zeytinyağı • 1 paket vanilya • 1 paket kabartma tozu • 300 gr un Ayrıca; • 1 su bardağı damla çikolata • 3 yemek kaşığı su Sos için; • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao • 1/2 su bardağı süt • 1/2 su bardağı tozşeker • 3 adet yumurtanın sarısı • 150 gr eritilip ılıtılmış margarin Hazırlanışı 1 Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın Yoğurt, zeytinyağı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın 2 Diğer taraftan, damla çikolata ve suyu çok küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolatayı eritin Ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken kek hamuruna ilave edin ve 2 -3 dakika daha çırpmaya devam edin 3 Son olarak, unu da ilave edip malzemeleri iyice karıştırın Hamuru yağlanmış büyük boy bir kalıba aktarın 4 Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40-45 dakika pişirip çıkarın 5 Soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın ve servis tabağına yerleştirin 6 Sosu hazırlamak için; sos malzemelerini mutfak robotuna aktarıp iyice çekin Pürüzsüz ve ayran kıvamında olan bu sosu pişirmeden kekin üzerine gezdirin Pastayı servise sunun dır |
|