![]() |
Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta![]() Hamur için: 150 gr bitter çikolata 100 gr eritilmiş ılık margarin 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı toz kahve 1 çorba kaşığı sıcak su 3 yumurta 2 çay bardağı un Yarım paket kabartma tozu Kayısı sosu için: 600 gr kayısı 1 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı su Kayısı soslu çikolatalı pasta: Çikolata ve margarini tavaya alıp çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() ![]() Un, kahve, kabartma tozu, eritilmiş ılık çikolata ve suyu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış ve unlanmış kısa kenarlı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin ![]() ![]() Kayısıları ortadan ikiye kesip tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|