Kremalı Pirinç Pastası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Pirinç Pastası1 su bardağı baldo pirinç 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı tozşeker Yarım çay kaşığı tarçın Üzeri için: 2 mandalina 200 gr labne peyniri 1 su bardağı süt kreması 1 su bardağı tozşeker 4 yumurta 2 çorba kaşığı portakallı jöle 3 çorba kaşığı sıcak su 3 çorba kaşığı nar tanesi 2 tutam tuz Kremalı pirinç pastası: Pirinci yıkayıp süzün Sütü tencereye alın Pirinci süte ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Tozşeker ve tarçın ilave edip karıştırın Yirmi cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın Hazırladığınız pirinçli karışımı ekleyip kaşığın tersi ile üzerini düzelterek her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin Jöleyi 3 kaşık sıcak suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Sarıları tozşekerle ayrı bir kâsede çırpıp peyniri ve kremayı ekleyin Jöleyi, peynirli karışıma ilave edip düzgün bir krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın Karışımı kalıptaki pirincin üzerine yayın Buzdolabında 5-6 saat bekletin Mandalinaları soyup dilimlere ayırın Her dilimi ortadan ikiye kesip inceltin Pastanın üzerini mandalina ve nar ile süsleyin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun |
|