Balkabaklı Pasta-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Pasta-1KABAK PÜRESİ İÇİN 2 kg dilimlenmiş balkabağı 1 kg tozşeker 1 su bardağı su KEK İÇİN 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 15 su bardağı un KREMA İÇİN Kabak püresi 1 paket kremşanti 15 çay bardağı süt Yarım su bardağı ceviz SÜSLEMEK İÇİN Şeker hamuru Yeşil ve turuncu gıda boyası Toz antepfıstığı Balkabaklı pasta: Kabakları bir tencereye dizin Üzerine şekeri ilave edip suyu ekleyin Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin Pişirme süresi kabağın cinsine göre değişebilir Kabakları mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin Kek için, yumurta ve şekeri mikserle çırpın Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayın Yumurtalı karışıma eleyerek ekleyin İçi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına karışımı aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Kabak püresinin yarısını ayırın Kremşantiyi soğuk süt ile mikserle çırpın Kabak püresinin yarısını kremşantiye karıştırın Keki enine ikiye kesin ve hazırladığınız kremayı kekin arasına yayın Ayırdığınız kabak püresi ile kekin üzerini ve kenarlarını sıvayın Çatalla pastanın yan taraflarına çizgiler yapın Pastanın üzerini toz fıstık ve şeker hamurundan yapılmış balkabakları ile süsleyerek servis yapın |
|